Vanliga frågor om Beacons

Vad är beacon?

En beacon är en trådlös sensor som använder strömsnål blåtandsteknik för att hela tiden överföra data till mobiltelefoner.

Hur fungerar beacon?

Den trådlösa beacon-sändaren placeras på en plats där information ska sändas till mobiltelefonerna. Sensoren använder Bluetooth Low Energy (BLE) för att överföra informationen. Exempelvis kan sändaren placeras vid en affär där den skickar erbjudanden till kunder i närheten. Tekniken kan också användas för att samla information om kundernas rörelsemönster när de går genom butiken.

Kan alla företag använda beacons?

Både ja och nej. Det räcker inte med att ni har en beacon för att kommunicera med, och samla data om kunderna. Besökarna behöver en smartphone som kan ta emot signalen och de måste ha bluetooth påslaget. Dessutom måste företaget ha en egen app som kunderna använder. När kunden närmar sig företaget eller marknadsförda produkter plingar det till i telefonen och aktuella erbjudanden kommer upp på skärmen.

Hur lång räckvidd har en beacon?

CLOSE BEACON är utrustad med en hög prestandaantenn som uppnår en räckvidd upp till 70 meter. Med hjälp av en dubbelhäftande tejp kan en beacon enkelt placeras ut på önskad plats för att skicka ut information till kunder i närheten.

Vilken typ av information kan en beacon skicka ut?

Beacon-tekniken har en enorm potential och kan användas för att skicka ut platsbaserade kampanjer och erbjudanden, digitala magasin och möjlighet för kunder att lägga en pre-order. Beacons kan också användas till kontaktlösa betalningar och för att kartlägga hur kunder rör sig genom butiken. Informationen skickas till kunder med smartphones, android eller apple, som har företagets applikation nerladdad.

Hur gör jag för att beställa en beacon?

Du kan enkelt och bekvämt beställa CLOSE BEACON online här. Vid större beställningar är du välkommen att kontakta oss.

Vad kostar en CLOSE BEACON?

Enhetspriset för en CLOSE BEACON är 196 SEK/st. Vi köp av flera beacons blir priset lägre.

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden är 1-2 vardagar inom Sverige. Vi använder oss av Postnord som samarbetspartner.

Du hittar ytterligare information om hur CLOSE BEACON kan tillämpas här. På vår supportsida hittar du information om hur du konfigurerar och kommer igång med din CLOSE BEACON.

Har du inte fått svar på din fråga? Ta kontakt med oss och vi hjälper dig. Du hittar våra kontaktuppgifter här.