Beacon – framtidens internet

En beacon är en trådlös sensor som använder strömsnål blåtandsteknik, Bluetooth Low Energy (BLE), för att hela tiden skicka ut en unik identitet. Beacons kan känna av mottagare från ett par centimeters avstånd och upp till 70 meter. Då beacons använder sig av bluetooth behövs ingen uppkoppling mot internet. Så vad används beacons till?

Nå ut till flera kunder

Genom att kombinera det bästa inom bluetooth och smart mjukvara är beacons ett bra komplement till GPS-tjänster för noggrann positionering inomhus. Den här tekniken har enorm potential; platsbaserade kampanjer, digitala magasin, kontaktlösa betalningar, pre-order. Den unika signalen gör det möjligt för företag att pusha erbjudanden och dylikt direkt till kundernas mobiler. Det enda som behövs är att kunden har bluetooth påslaget samt företagets applikation nerladdad. Tack vare att det går att synka med både Apple (iBeacon) såväl som Andriod är det möjligt att nå ut till alla. CLOSE BEACON är en batteridriven Bluetooth beacon enhet. Byggd på en av världens ledande Bluetooth Smart chip har den fördelar som världens lägsta strömförbrukning, storlek och flexibel arkitektur för att producera en långvarig och funktionsspäckade lösning. CLOSE BEACON är tack vare sin låga strömförbrukning och höga batterikapacitet lämplig även för långa användningsperioder. Den är även utrustad med en hög prestandaantenn för att uppnå lång räckvidd.

Svensk Kundsupport

Låt oss hjälpa er att nå ut till era kunder mer effektivt. Med svensk kundsupport och oerhört hög säkerhet har vi på Smart Sensor Devices det ni behöver.
Beställ din CLOSE BEACON här!

Säker konfiguration med krypteringskodKom igång    
Teknisk Specifikation

 • Stöder iPhone, Android och Windows Bluetooth 4.1 aktiverade smartphones.
 • · Dimensioner: 51x35x13mm.
 • · Mekanisk Kapslingsmaterial: PC / ABS.
 • · Räckvidd inomhus: 15 till 70 meter.
 • · Utbytbart batteri med 620 mAh kapacitet (CR2450).
 • · Batteriets livslängd med 500 ms intervall: 3 år.
 • · Programmerbar UUID, Mayor & Minor (iBeacon).
 • · Konfigureras med krypteringskod för större säkerhet.
 • · CE-märkning och ROHS2 klar.
 • · Dubbelhäftande tejp på baksidan för enkel installation.
 • · Förpackningsvikt: 60g (fristående enhet 35g)

CLOSE BEACON är batteridriven Bluetooth beacon enhet. Den är byggd på en av världens ledande Bluetooth Smart chip och tar fördelarna som världens lägsta strömförbrukning, storlek och flexibel arkitektur för att producera en långvarig och funktionsspäckade lösning.
CLOSE BEACON är avsedd för långa användningsperioder, då den har låg strömförbrukning, hög batterikapacitet. Samtidigt som den är utrustad med en hög prestanda antenn för att uppnå lång räckvidd.link to product description in pdf   Produktblad (pdf)